psh-ac-compressors

Airco Compressors

Airco-compressoren spelen een veel grotere rol in hybride en elektrische voertuigen dan in voertuigen met een verbrandingsmotor.

De aircoservice wordt belangrijker, waardoor nieuwe servicevolumes voor werkplaatsen ontstaan.

Airco-compressoren vormen het hart van het koudemiddelcircuit. Ze conditioneren de cabine en regelen de temperatuur van waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van de aandrijflijn van een elektrische auto: de accu. Het op temperatuur houden van de tractiebatterij heeft immers een cruciale impact op de levensduur, laadsnelheid en actieradius van de elektrische auto. Tractiemotoren en vermogenselektronica moeten ook worden gekoeld. Dit verandert de rol van de airco-compressor. Terwijl het voorheen verantwoordelijk was voor het comfort in de cabine, is het nu een onderdeel van de aandrijflijn, beschermt het tegen schade en garandeert het de operationele veiligheid van het voertuig.

Elektrische voertuigen moeten elektrisch aangedreven compressoren gebruiken omdat de rondlopende ribbelband niet als aandrijving kan worden gebruikt zoals bij een verbrandingsmotor. Maar hybride voertuigen of voertuigen met een verbrandingsmotor profiteren ook van elektrisch aangedreven compressoren, omdat ze op vraag kunnen worden gebruikt, waardoor het brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot worden verminderd. Pos Service Holland heeft verschillende airco-compressoren op voorraad van de merken Mahle, Denso, Valeo en +line.

Airco Compressor Manual