Retouren

Inloggen

Indien u een (garantie) artikel retourneert, dient deze vooraf aangemeld te zijn via het garantie-/retourformulier in onze webshop.

Transportschade dient z.s.m. bij PSH bekend gemaakt te worden. Als bij aflevering het pakket aan de buitenkant beschadigd is, raden wij u aan een melding te maken bij de chauffeur.

Zendingen dienen altijd goed verpakt te zijn in een verzenddoos. Bij artikelen die enkel in de originele verpakking worden verstuurd, worden er kosten in rekening gebracht als gevolg van verpakkingsschade en eventuele transportschade. Wij verzoeken u pomp-dynamo’s en andere artikelen die vloeistof kunnen lekken te verpakken in een plastic zak.

Zendingen die retour komen met nachtlevering kunnen worden voorzien van de retoursticker van de nachtvervoerder met PSH als ontvangstadres. Retourstickers kunt u aanvragen via het garantie/retour formulier in de webshop.

De ontvangst en het verwerken van de garanties/retouren kan enige tijd in beslag nemen. Bij retour zonder geldige reden en/of zonder het gebruik van ons garantie-/retourformulier kunnen er (verzend)kosten in rekening worden gebracht, zoals vermeld in onze leveringsvoorwaarde.

* Levertijden voorbehouden door eventuele calamiteiten. Bij leveringen zijn wij afhankelijk van de transporteur en weer- en verkeersomstandigheden.