VC-05

De VC-05 test een alternator (12V) die communiceert met de ECU van de auto wanneer deze nog is gemonteerd op de auto of in combinatie met alle conventionele testbanken.

Specificaties

  • Testen in de auto
  • Werkt met conventionele testapparatuur
  • Touchscreen
  • Gebruiksvriendelijk

Testen in de auto
Het is meestal een hele klus om een alternator uit een auto te halen, en vaak moeten daarbij ook nog andere onderdelen worden verwijderd. Door de VC-05 in serieschakeling tussen de alternator en de elektronische regeleenheid (ECU) te plaatsen, kan het handheld testapparaat testen en analyses uitvoeren zonder dat de alternator hoeft te worden gedemonteerd.

Conventionele testapparatuur
De VC-05 kan ook worden gebruikt in combinatie met een conventionele testbank, waardoor deze wordt geüpgraded naar een modern testapparaat met meer mogelijkheden om te voldoen aan de eisen voor het testen van COM-alternatoren.

Regulator ID
De VC-05 heeft slechts een paar seconden nodig om automatisch het type regelaar dat op de alternator is gemonteerd te identificeren en te tonen.

VC-15W

alternator tester heeft slechts een paar seconden nodig om automatisch het type regulator dat op de alternator zit te identificeren (Lin_1, Lin_2, BSS_1,2,3).

Er is zelfs de mogelijkheid om het type regelaar te identificeren zonder de alternator door de B+ en B- aan te sluiten aan de regulator en de COM aansluiting aan te sluiten aan de COM aansluiting van de regulator (Zie de gebruikershandleiding van de regulator voor meer informatie). Wanneer de tester PWM en PD aan het controleren is, geeft de monitor ook informatie weer van het DFM signaal.

Standaard staat het voltage van de VC-15W op 14.5V, maar dit kan aangepast worden door op de knoppen 15.5V, 13.5V, 12.5V of OFF te drukken. Dit geeft de werkelijke situatie in de auto weer tijdens het opladen. Het DFM signaal is weergegeven in percentage (%), wat u de mogelijkheid geeft om op een bepaald moment de prestaties te evalueren. Een extra functie van de VC-15W alternator tester is een voltage meter.

  • Handheld alternator tester
  • Test alle moderne computer gestuurde alternatoren, zelfs start/stop
  • Test een alternator die communiceert met de ECU van de auto
  • Test een alternator wanneer deze nog is gemonteerd op de auto of in combinatie met alle conventionele testbanken
Contacteer ons