VC-07 USB

Deze tester is een toevoeging aan uw huidige testers, die ervoor zorgt dat u de alternatoren kunt controleren en testen die op de nieuwste auto’s zijn gemonteerd, zoals: BMW, Mercedes Benz, Volkswagen en Audi.

De VC-07 USB alternator tester heeft slechts een paar seconden nodig om automatisch het type regelaar dat op de alternator is gemonteerd te identificeren en te tonen in 30 verschillende protocollen. Er is zelfs de mogelijkheid om het type regelaar te identificeren zonder de alternator. Wanneer de tester PWM en PD aan het controleren is, geeft de monitor ook informatie weer van het DFM signaal. Standaard staat het voltage van de VC-07 USB op 14.5V, maar dit kan aangepast worden door op de knoppen 15.5V, 13.5V, 12.5V of OFF te drukken.

Dit geeft de werkelijke situatie in de auto weer tijdens het opladen. Het DFM signaal is weergegeven in percentage (%), wat u de mogelijkheid geeft om op een bepaald moment de prestaties te evalueren. Een extra functie van de VC-07 USB alternator tester is een voltage meter. De VC-07 alternator tester is voorzien van een USB-poort en beschikt over zijn eigen software, welke op uw eigen laptop of PC geïnstalleerd kan worden.

VC-09ST

is ‘s werelds eerste aftermarket tester/calibrator voor de Valeo ST-serie alternatoren. Dit zijn omkeerbare start/stop alternatoren, die de accu opladen en de motor starten.

Tot nu toe is er maar één apparaat bekend dat de omkeerbare start/stop alternatoren kan diagnosticeren en testen: de VC-09ST benchtop tester, ontwikkeld en geproduceerd door Motoplat. De VC-09ST kalibreert de elektronische signalen naar de besturingskast in samenhang met de ECU voor een betrouwbare en snelle start. De VC-09ST test alle functies van de alternator, zoals de parameters.

Afhankelijk van de rotorpositie, verlangt het controlesysteem van de faseschakeling dat de Hall-gever van de gereviseerde alternator goed gepositioneerd wordt. Anders heeft de alternator niet genoeg kracht om de krukas te verdraaien. Op het scherm van de tester kunt u controleren of de positie correct is of niet. Op het scherm zal een oscilloscoopgrafiek worden weergegeven van het ontvangen signaal van de Hall-gever (de rechthoekige golf) en die van de fasen.

De juistheid van de positie van de Hall-gever wordt weergegeven op basis van de punten waar beide golven elkaar snijden. Als we te maken hebben met een omkeerbare wisselstroomgenerator, zal deze 100% efficiënt zijn als een alternator. Bijvoorbeeld als de wisselstroomgenerator en tegelijkertijd de Hall-gevers correct gepositioneerd zijn, zal het 100% efficiënt werken als een wisselstroommotor of in dit geval als een starter.

VC-19

De VC-19 is speciaal ontworpen om perfect gemonteerd te kunnen worden in een conventionele Motoplat/Bosch testbank en beschikt over de zelfde functies als de VC-07 USB.

De VC-19 alternator tester heeft slechts een paar seconden nodig om automatisch het type regelaar dat op de alternator is gemonteerd te identificeren en te tonen in 30 verschillende protocollen. Er is zelfs de mogelijkheid om het type regelaar te identificeren zonder de alternator. Wanneer de tester PWM en PD aan het controleren is, geeft de monitor ook informatie weer van het DFM signaal.

Standaard staat het voltage van de VC-19 op 14.5V, maar dit kan aangepast worden door op de knoppen 15.5V, 13.5V, 12.5V of OFF te drukken. Dit geeft de werkelijke situatie in de auto weer tijdens het opladen. Het DFM signaal is weergegeven in percentage (%), wat u de mogelijkheid geeft om op een bepaald moment de prestaties te evalueren. Een extra functie van de VC-19 alternator tester is een voltage meter. De VC-19 alternator tester is voorzien van een USB-poort en beschikt over zijn eigen software, welke op uw eigen laptop of PC geïnstalleerd kan worden.

Speciaal ontworpen om perfect gemonteerd te kunnen worden in een conventionele Motoplat/Bosch testbank.

  • Benchtop tester is een toevoeging aan uw huidige tester
  • Er is de mogelijkheid om het type regelaar te identificeren zonder de alternator.
  • Beschikt over zijn eigen software, welke op uw eigen laptop of PC geïnstalleerd kan worden
Contacteer ons